Geef straatmeisjes een toekomst!

 

Elk kind heeft recht op een acceptabele toekomst. Onafhankelijk waar het geboren wordt of in welke gezin het wordt opgevoed. Wij, die het fortuin hebben gehad om in een welvarend land geboren te worden en onder gunstige omstandigheden zijn opgegroeid, hebben een verantwoording. Een verantwoording om kinderen, die niet zo fortuinlijk zijn geweest als wij, te helpen bij het bouwen van een acceptabel en menswaardig bestaan.

Frank van Rijn - ons boegbeeld of hij nu wil of nietBegin 2000 arriveerde ik voor het eerst in Medellín. Als ambulant jongerenwerker in Nederland besloot ik contact te zoeken met de straatkinderen die ik overal op straat zag. Ik was verbijsterd over de omstandigheden waaronder deze kinderen probeerden te overleven. Zonder uitzondering hebben zij op hun jeugdige leeftijd al te maken gehad met een combinatie van mishandeling, misbruik, extreme armoede en drugsgebruik. Hoe een verschil met ons zorgeloze bestaan in Nederland!

Ik besefte me dat met relatief weinig hulp de kwaliteit van leven en het toekomstperspectief van deze kinderen enorm kon verbeteren. Ook kwam ik er achter dat er voor straatmeisjes, -in tegensteling tot voor jongens- er totaal geen hulp was. Daarom heb ik in 2002 Amigos Colombianos opgericht. Inmiddels hebben, dankzij de steun van duizenden mensen in Nederland, honderden straatmeisjes via ons programma de kans gekregen om een acceptabele toekomst op te bouwen. Met psychische begeleiding, scholing, opleiding en werk.

Amigos Colombianos maakt het verschil
In de afgelopen jaren hebben we niet alleen heel veel ervaring opgedaan in het werken met straatmeisjes, maar hebben we ook een goed netwerk weten op te bouwen. We zijn een serieuze gesprekspartner voor de gemeente Medellín. Onze ambitie is om de kwaliteit van alle programma’s in Medellín die met straatmeisjes werken te verbeteren. Geen peulenschil als je je beseft dat Medellín viermaal groter is dan Amsterdam.

Doe mee
Amigos Colombianos kan al jaren rekenen op de steun van veel Nederlanders. Mensen die sympathie hebben voor ons werken en achter onze doelstellingen staan. Samen vormen we voor ‘onze’ straatmeisjes de familie die velen van hen niet hebben. Wil je ook deel uitmaken van deze familie? Neem dan contact met ons op!

Frank van Rijn
Oprichter Stichting Amigos Colombianos
Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Gracias_Frank-Amigos_Colombianos

 

 

 

 

 

 

 

 

Share