Help ons straatkinderen helpen

Je zal maar opgroeien als straatkind in Medellin, Colombia. Je hebt een (familie-)verleden met drugs, geweld, misbruik en uitbuiting. Niemand kijkt naar je om. Je overleeft op straat, dag en nacht. Helaas is dit nog steeds de rauwe werkelijkheid, zeker voor straatmeisjes want voor hen is er amper opvang.

Begin 2000 heb ik – als jongerenwerker – verschillende keren in Medellín met straatkinderen gewerkt. Door die ervaring besefte ik hoe hoog de nood is en hoe gemakkelijk het kan zijn om een kind te helpen. Daarom heb ik in 2002 Amigos Colombianos opgezet.35102 150x150 Help ons straatmeisjes helpen!
Inmiddels werken we in Colombia samen met een professionele partnerorganisatie en in Nederland vinden we telkens weer mensen bereid om onze projecten financieel te steunen of om acties voor ons te organiseren.

En het werkt!
Paola Gonzalez, Claudia Morales en Juanita zijn maar drie namen van de honderden kinderen die mede dankzij Amigos Colombianos het straatleven achter zich hebben gelaten. Maar er leven helaas nog heel veel Paola’s en Claudia’s op straat. Oftewel: help ons straatkinderen helpen.

Misschien denkt u: ‘Waarom ik?’ Of: ‘Colombia, dat is heel ver weg.’  Maar als wij het niet doen, doet niemand het. Dat is de praktijk.

Doe mee!!

Frank van Rijn
Oprichter Stichting Amigos Colombianos
Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Share