Vakopleidingen

Zonder opleiding is het heel moeilijk om aan een baan te komen. Zeker in een land als Colombia met werkloosheidspercentages rond de .. en procent. Om die reden worden alle meiden uit het project bijzonder gestimuleerd om een vakopleiding te volgen.vakopleidingen

Extern

Het vakopleidingprogramma wordt uitgevoerd door een team van twee personen. Meiden die er interesse voor tonen en er klaar voor zijn of er voor worden geselecteerd, worden uitgenodigd voor een oriëntatiegesprek met het team. Samen met het meisje wordt onderzocht waar haar interesse ligt, wat haar capaciteiten zijn en of er mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn voor het betreffende beroep. Met deze informatie zoekt het team een vakopleiding in de stad waar het betreffende kind aan kan deelnemen.

Tijdens de vakopleiding worden de kinderen ondersteund. Er wordt regelmatig contact met hen gezocht om te informeren hoe het hen vergaat en ze kunnen ook zelf contact opnemen met het team wanneer zij daar behoefte aan hebben. Ook wordt bij de opleiding periodiek geïnformeerd naar de resultaten.

Intern

E zijn ook een paar interne cursussen, dus in eigen huis.  Het gaat hier om het aanleren van de basisvaardigheden. Zo’n cursus biedt voldoende houvast om als werknemer aan de slag te gaan of om een eenmanszaak te beginnen.

  • cursus schoonheidsspecialiste
  • cursus naaien
  • computerles

Sollicitatiehulp

Aan het einde van de opleiding worden de meiden zo veel mogelijk ondersteund bij het vinden van werk. Indien dit niet op korte termijn kan worden gevonden, kan een meisje soms aan de slag bij een van de microbedrijfjes van Hogares Claret. En soms geven we een kleine lening voor het opstarten van een eigen bedrijfje.

Share