Amanda in Colombia: de meiden zijn prachtig

Hola Amigos Holandeses,

Ik ben inmiddels twee weken in Medellin en op het project.  Om een beetje te wennen aan het land, de cultuur en vooral de taal, heb ik me op het project beperkt tot rondkijken, observeren. De meiden in het huis zijn prachtig. Ik versta ze niet altijd even goed, maar ze zijn heel behulpzaam en willen mij graag helpen met mijn Spaans. Ik krijg steeds meer een band met ze. Ik hoop dat deze band zo sterker wordt dat ik ze kan helpen. Het is niet te geloven dat deze meiden zo veel hebben meegemaakt. Je ziet het er niet van af. Ondanks dat ik ze niet altijd versta (ze praten echt Spaans van de straat), vind ik ze prachtig.

Nederlandse invloed

De Nederlandse invloed is goed te merken. Elke meid weet wie Frank is (en vraagt mij hoe het met hem is en hoe ik hem ken). Ook zie je op veel plaatsen de Nederlandse invloed van Amigos Colombianos (AC). Bij mijn eerste dag kreeg ik een rondleiding en kreeg een aantal keer te horen: ‘Dit is een project van AC-Holanda’. Wat was ik toen trots op onze stichting.  Zoals ik al eerder schreef ben ik al een tijdje

vrijwilligster voor AC en ik ben daar erg blij om. Nog een voordeel:  De meiden leren hier in de Beauty salon, een vakopleiding, van alles, van manicure tot aan haren knippen. En natuurlijk vind ik het niet erg om proefpersoon te zijn. Ik typ dit dan ook met prachtige nageltjes.

Hallowoon in Miraflores

Afgelopen maandag was er Halloween in Colombia en dus ook bij Miraflores. De meiden waren erg creatief in hun outfit en ook ik werd in een muizenpak gehezen. We gingen daarna een rondje om, om snoep te halen. Is een beetje vergelijkbaar als het Nederlandse Sint Maarten. Maar dan zingen ze niet echt een liedje maar heel kort trik en treed. De meiden waren allemaal door het dollen heen.
Ik heb hier een heel lief meisje leren leren kennen. Ze heet Loren. Ze was verkleed als een zwerver. En bij dit gezicht kon ik mij weinig voorstellen dat dit lieve en vrolijke meisje ook echt op de straat heeft geleefd. Maar dit is toch echt de waarheid, wellicht droeg ze wel in een soort gelijke outfit.

Ik begin deze week met Engelse les geven. En ik heb hiervoor al veel ideeën. Ik hoop dat ik de meiden een beetje kan helpen om te ontwikkelen. En niet alleen in Engels maar op verschillende fronten. Ik geniet dus nog volop van mijn meiden en Colombia.

Adios!

Amanda

 

Zie ook:

 

Share

Vertel

*