Amanda voor drie maanden naar Colombia

Hola Amigos!

Ik vertrek over 2 weken naar Colombia voor 3 maanden. Voordat ik vertel wat ik daar ga doen, zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Amanda Mast (24 jaar). Ik ben al een tijdje vrijwilligster van Amigos Colombianos. Ik ben hier ingerold door mijn zus Mariska. Zij heeft een half jaar op het project in Colombia gewerkt en is terug in Nederland er mee verder gegaan in de scholenwerkgroep. Toen zij opeens onverwachts was overleden wou ik dat haar goede werk niet zomaar verloren ging. Ik heb haar plek een beetje ingevuld in de scholenwerkgroep. Al was zij natuurlijk niet te vervangen. Ik kende haar inmiddels erg goed en kon zo’n beetje haar visie voor de stichting. Vandaar uit ben ik verder gegaan.

Studie

Ik studeer Sociaal Juridische Dienstverlening. In het vierde jaar mag je één semester een minor volgen. Je mag in je werkveld verdiepen of jezelf juist verbreden. Ik ga letterlijk mijn wereld verbreden. Ik heb gekozen voor de Minor ‘Internationalisering: werken in ontwikkelingslanden’. Ik volg momenteel lessen over ontwikkelingshulp, internationale communicatie en spaans. Na 8 weken les en veel onderzoek over je land gaat iedereen naar een ontwikkelingsland. Ik heb dus gekozen voor Colombia. Een land wat altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft.

Engelse les

Ik ga dus voor 3 maanden werken op het project van Colombia. Ik ben van plan om Engelse les te geven en verder te werken aan het videoproject voor scholen in Nederland. Iets waar mijn zus mee was begonnen, ga ik af maken en uitbreiden.
Het project in Colombia is niet een heel onbekend terrein voor mij. Toen mijn zus er werkte heb ik haar voor een weekje opgezocht. Maar dat het niet een heel onbekend terrein is maakt het niet minder spannend om te gaan. De zenuwen gieren mij door mijn lijf. Kan ik mij straks wel redden in het spaans? Gaat het wel lukken met les geven? Hoe ga ik mij voelen? Wat ga ik allemaal meemaken in zo’n land als Colombia. In de kranten lees je niet bepaald de mooiste verhalen. Maar dat is ook de reden dat ik weg wil. Ik zet mij graag in voor anderen. Ik verwacht niet de boel daar opeens te veranderen daar. Maar wie weet kan ik toch een klein verschil maken.

Mijn verhalen delen

Ik ga regelmatig op de website van Amigos Colombianos mijn verhalen met jullie delen. Ik hoop hier een beetje te beschrijven wat ik zoal meemaak maar ook aan jullie te laten zien wat voor een goed werk Amigos Colombianos toch verricht.

Je kan je trouwens ook op deze site en dus op mijn verhalen abonneren d.m.v. ‘rss’ (dat kleine, oranje icoontje rechts boven bij ‘Berichten vrijwilligers’). Heb ik straks toch een paar followers…

Adios

Share

Vertel

*