Basisschool De Fontein uit Alkmaar in actie

Basisschool De Fontein in Alkmaar in actie voor Amigos ColombianosIn de maand februari startte de basisschool De Fontein in Alkmaar met een project over Zuid Amerika. Allereerst zouden ze het alleen over Colombia, en dan speciaal over de straatkinderen, hebben. Toen veroorzaakte een aardbeving een ramp in Haïti. De Fontein besloot daarop om het project én voor Haïti én voor Amigos Colombianos te doen.

De kleuters van groep 1 en 2 werden nog te klein bevonden om over rampen en ellende te praten en er werd besloten met hen over de jungle en de dieren te praten. Hier volgt een impressie van de activiteiten en belevingen uit de verschillende groepen.

Groep 1 en 2:
Wat was het allemaal weer spannend. Onze klas werd helemaal versierd met alles wat er in de jungel te vinden is. Er stond een hele grote krokodil en er hingen aapjes. We maakten grote palmbomen, spinnen en een hele grote sssslang en wat hebben we veel woordjes geleerd.

Groep 3 en 4:
We hebben eerst naar een film over kinderen gekeken. Kinderen die anders leven dan wij. Kinderen die met hun ouders moeten werken om geld te verdienen maar ook kinderen die zelf voor alles moeten zorgen. Met de muziek uit Zuid Amerika hebben de kinderen meegespeeld en er is ook een lied geleerd. De mensen in Colombia dragen vaak mooi gekleurde kleding en daarom hebben wij mooi gekleurde kleedjes geborduurd. We hopen ze op de schoolmarkt te verkopen, zodat we geld ophalen voor de straatkinderen van Colombia.

Groep 4:
In groep 4 hebben we een gastles gehad over de straatkinderen in Colombia. We gaan dingen verkopen om geld op te halen voor straatkinderen. We verkopen zelf gemaakte onderzetters en met gekleurde draadjes versierde potjes.

Share

Vertel

*