Esther bedankt

Afgelopen zomer nam Esther van Velzen afscheid van Amigos Colombianos. Een korte terugblik en een oproep: ‘Neem het over!’

“Het werk van Amigos Colombianos leerde ik járen geleden kennen door de columns van Frank in de krant, maar pas veel later maakte ik toevallig kennis met hem. Ik bood toen mijn hulp aan. Mijn kinderen komen uit Colombia en ik zet me graag in voor de mensen daar.

Omdat ik in het onderwijs werk werd ik gevraagd voor de scholenwerkgroep. Die zorgt ervoor dat er leskisten over Colombia beschikbaar zijn. Zo’n leskist zit boordevol ideeën voor de leraar om kinderen op een leuke manier bewust te maken van de leefwijze van kinderen op straat. Het uiteindelijke doel is dat de school een actie organiseert om de stichting te sponsoren.

Mijn tijd als vrijwilliger is super geweest! Het hoogtepunt was toen we op mijn eigen school met de leskist aan de gang gingen. Een andere vrijwilliger, Agka, gaf toen een presentatie over Colombia die ontzettend veel indruk maakte bij de kinderen. De daaropvolgende sponsoractie was een enorm succes!

De scholenwerkgroep is klein en verdient het om meer aandacht te krijgen. Er zou meer uitgehaald kunnen worden.

De reden dat ik stop met dit vrijwilligerswerk is privé, maar ik hoop zo dat anderen het van mij overnemen! Het geeft voldoening!”

Esther van Velzen

 

Share

Vertel

*