Home sweet home

Lieve lezers van Amigos Colombianos,

Ik ben inmiddels 4 weken terug in ons koude kikkerlandje. En ik moet zeggen dat ik enorm terug verlang naar Colombia. Niet alleen het weer (zeker met deze sneeuw) maar vooral de mensen die ik heb leren kennen in Colombia. Colombia is een prachtig land met erg leuke, aardige en hulpzame mensen. Maar er waren ook meiden die onze hulp nodig hebben. En deze meiden mis ik enorm. Ik heb nog wel contact via facebook maar ik wil ze graag een knuffel geven. Zeker als ik via facebook lees dat het niet goed met hun of hun familie gaat. Dan wil ik niets liever dan een vliegtuig terug pakken. Tja Colombia heeft mij nog steeds in zijn greep. Maar hoe kan het ook anders. Na drie maanden intensief op het project werken en steeds beter contact met de meiden te krijgen.

Uitstapje met de meiden
Tijdens het werkbezoek van Frank gaf hij mij het idee om voor mijn afscheid een vakantie naar de kust te regelen. Hij had dit ooit heel goedkoop kunnen doen. Ik was meteen enthousiast en ben meteen rond gaan kijken om dit zo goedkoop mogelijk te gaan doen. Ik had bij mijn familie en vrienden geld ingezameld en zag dit idee helemaal zitten. Helaas kon dit idee niet door gaan. Het was gewoon niet te betalen omdat het in Januari in Colombia het hoogseizoen is.
Ik wou toch heel graag wat voor die meiden doen. Deze meiden verdienen een uitstapje vond ik. Zo gaan wij elk jaar wel weg op vakantie om bij te tanken. Dit verdiende deze meiden ook. Ik had een overnachting in een hotel op het platteland geregeld. De meiden waren door het dollen heen. Even een ander omgeving, even weg van al hun zorgen. Even bijtanken.

Afscheid
Dinsdag 10 Januari was mijn terugvlucht naar Nederland. Dit betekende dus afscheid nemen. Dat was zeker even slikken. Maar ik weet zeker dat ik een keertje terug wil naar dit prachtige land. Eigenlijk is 3 maanden dan veelste kort. Ach ja eerst maar mijn studie afmaken en sparen. Voorlopig zit terug gaan er nog niet in. Maar het gaat zeker gebeuren. Colombia had al een speciaal plekje in mijn hart maar nu helemaal. Gelukkig zal aankomende maanden nog regelmatig te maken krijgen met mijn meiden. Er staat mij namelijk een hoop knip en plak werk voor de boeg voor het videoproject.

Amigos Colombianos, harstikke bedankt dat ik op jullie project in Colombia werkzaam mocht zijn. Het was een ervaring om nooit te vergeten!

Saludas, Amanda

Share

Vertel

*