Koggenlanders zetten leven Kelly weer op de rails

Ze kwam in 2007 in ons familiehuis Miraflores  en vanaf het begin gedroeg ze zich altijd voorbeeldig. Ze hield zich aan de regels, maakte gemakkelijk vriendinnen en ze boekte dan ook snel vooruitgang in haar proces. Binnen een jaar kon ze het programma verlaten.

Al snel na haar vertrek kwam ze een vriendje tegen met wie ze een zoontje kreeg: Johan. Kelly was blij met haar gezinnetje. Ook al woonde ze in Comunidad 13, de gevaarlijkste wijk van Medellín. Haar vriend verzamelde materialen die hij verkocht aan recyclingbedrijven en daar kon het gezinnetje van rond komen. Daarnaast verzorgden zij haar schoonmoeder die bij hen inwoonde.

Vermoord

Afgelopen april stortte haar leven in. Haar vriend was vermoord en Kelly bleef alleen achter met haar kind en haar schoonmoeder. Beiden hadden geen inkomen. In de hel waar ze door heen ging, verdedigde zij zich door hier en daar nagels te verzorgen van mensen in de wijk. Heel af en toe kreeg ze wat toegestopt van haar moeder.
Kelly vertelde haar trieste geschiedenis aan mij toen ik haar in juni ontmoette op de reünie voor meisjes die het programma hebben verlaten. Een bijeenkomst die we één of tweemaal per jaar organiseren.

Opleiding schoonheidsspecialiste

Terug in Nederland vertelde ik het verhaal van Kelly aan de jongeren die in gemeente Koggenland met huis aan huis klussen geld bij elkaar hadden gebracht voor Amigos Colombianos. Inmiddels hebben deze jongeren in overleg met ons besloten hun geld, verdiend met huis-aan-huis-klussen, te gebruiken om Kelly te helpen.Met het geld gaat Kelly een cursus volgen tot schoonheidsspecialiste. En ze kan het nodige materiaal kopen zodat ze (ook) zelfstandig aan de slag kan in haar eigen buurt. Daarnaast heb ik een eigenaresse van een schoonheidssalon zo ver gekregen om Kelly in dienst te nemen zodra haar cursus is afgerond. Hierdoor kan ze straks (deels) een vast inkomen verdienen

Niet alleen

Vanzelfsprekend heeft Kelly het nog altijd moeilijk. Maar dankzij Amigos Colombianos en in het bijzonder dankzij die jongeren uit Koggenland heeft ze weer een beetje vertrouwen in de toekomst en weet ze dat ze er niet alleen voor staat. Ze kan weer bouwen aan een toekomst. “Vooral voor Johan…”, geeft ze zelf aan .

We blijven contact met haar houden en haar en haar zoontje ondersteunen.

Share

Vertel

*