O.B.S. De Klipper: schoenen poetsen voor geld

Door Germaine & Thirza, Groep 8 O.B.S. De Klipper – Agka Klaver is een vrijwilliger van Amigos Colombianos. Amigos Colombianos is een stichting die straatkinderen in Colombia helpt. Ze proberen met de kinderen contact te leggen, als dat ze lukt proberen ze de kinderen naar een opvanghuis te brengen. basisschool de klipper en Amigos Colombianos

Agka klaver is vaak naar Colombia gegaan op eigen kosten. Ze legt daar vaak contact met de straatkinderen en neemt wat te eten mee. Agka Klaver kwam bij ons op school om te vertellen over Amigos Colombianos en over straatkinderen in Colombia. Ze liet met behulp van een diavoorstelling foto’s van de straatkinderen in Colombia zien. En ze vertelde wat er op de foto’s is gebeurd. Naar aanleiding van de presentatie gingen de kinderen van groep 7 en 8 van O.B.S. De Klipper een project starten. Ze vertelden wat ze wisten aan de groepen 1, 2, 3, 4, 5 en 6. Daarvoor maakten de groepen 7 een prentenboekje voor de groepen 1 en 2. Ze maakten op een groot vel tekeningen met teksten en vertelden daarover. De groepen 8 gingen voor de groepen 3, 4, 5 en 6 uitleg geven. Ze maakten een muurkrant, een groot vel met teksten, plaatjes en versieringen.

Daarna gingen de kinderen van O.B.S. De Klipper zelfgemaakte dingen verkopen op de kerstmarkt die werd georganiseerd. Iedereen mocht komen (familie, vrienden en kennissen). De kerstmarkt was mooi versierd en bijna alles werd verkocht. Er waren veel mensen die zelfgemaakte dingen wilden kopen. De opbrengst ging naar Amigos Colombianos. De school verkocht ook oude spullen zoals spelletjes en bekers die de kinderen met toernooien hadden gewonnen. Veel kinderen wilden de bekers kopen. Er waren ook kinderen die muziek maakten en daar geld voor kregen. Een kind poetste schoenen voor geld. Nu kunnen er weer nieuwe opvanghuizen komen voor de straatkinderen en eten en drinken.

De opbrengst was: € 1.500,00

 

Share

Vertel

*