Sponsoractie op ’t Skitteljacht in Westwoud

Vanaf maandag 7 maart tot vrijdag 1 april hebben we op O.B.S. ’t Skitteljacht gewerkt met de leskist van Amigos Colombianos.

Uiteindelijk hebben we op donderdag 31 maart een spetterende actie gehouden om geld in te zamelen voor het project. Op de eerste dag hadden we een gezamenlijke opening verzorgd door één van de leerkrachten die iets ging vertellen over Colombia het land, de taal en het project. Zij begon natuurlijk metde beroemdste Colombianen (Shakira en Juanes) en eindigde met het liedje ‘Bassie en Adriaan leren Spaans’. Ook hebben alle kinderen leren tellen in het Spaans.


Vlak daarna kwam Agka (vrijwilliger bij Amigos) in elke klas een presentatie geven. Van jong tot oud waren ze erg onder de indruk van de verhalen en de foto’s die Agka liet zien!

Voedsel
Vanaf dat moment ging elke groep zelf verder in de klas. Groep 1/2 ging vooral door over voedsel. Zij hebben koffie geproefd, verschillende soorten exotisch fruit, cassave, bonen enz. Ook was er in de klas een hoek waarin de kinderen een sloppenwijkhuisje hadden nagebouwd met kosteloos materiaal en waarin ze het leven van straatkinderen konden naspelen, zoals geld verdienen op straat door schoenen te poetsen.
In groep 3/4 hebben de kinderen gewerkt met een boekje (gemaakt van de materialen uit de map die in de leskist zit) over Colombia algemeen, het tropisch regenwoud, het leven van kinderen daar en hier, kleurplaten en liedjes. Daarbij hebben we allerlei knutsels gemaakt. Een groepswerk over het tropisch regenwoud, een Colombiaanse tas, een sloppenwijk van kosteloos materiaal enz.
In groep 5/6 hebben ze naar aanleiding van een boek dat in de kist zit een prachtig toneelstuk in elkaar gezet. Ze hebben cassave geproefd en naar Colombiaanse muziek geluisterd.

Bonenschotel
Groep 7/8 heeft prachtige en aangrijpende verhalen geschreven over het leven van straatkinderen. Ze hebben een sloppenwijk nagebouwd. En ze hebben een bonenschotel gemaakt en geproefd en met de Colombiaanse bussen in de weer geweest.
Ondertussen werd er ook geld opgehaald voor een sponsorloop die we hadden georganiseerd en als afsluiting hadden we ’s avonds een actie waarbij in elke klas iets verkocht werd en waarbij in elke klas iets te eten of te drinken werd verkocht.
We hebben ondervonden dat de leskist boordevol ideeën zit. Je kunt er prachtige spullen uithalen. We waren zeer onder de indruk en erg positief over de aangeboden materialen en lesideeën. U kunt foto’s bekijken op onze site.

Groet,

Esther

Share

Vertel

*