Stem op Frank en geef ons project zo een gratis superboost!

Oprichter Frank van Rijn van Amigos Colombianos  doet mee aan de wedstrijd van Pax Christie om de post  ‘staatsecretaris van Vrede’. Frank zet zich  al dertien jaar belangeloos in voor Fot Jurgen Raymann, minister van vredestraatmeisjes in Colombia en hij weet als geen ander dat vrede begint met het aanpakken van armoede. Als Frank wint gaat hij met minister van Vrede, Jurgen Raymann, naar Colombia en zou onze organisatie heel veel aandacht in de media krijgen.

>> Stem hier via Facebook op Frank en geef onze organisatie zo een gratis turboboost!

Heb je geen Facebook, e-mail en Twitter dit bericht dan a.u.b. door!!

 

Vrede is zo’n belangrijk onderwerp, dat er eigenlijk een minister voor zou moeten zijn. Met die gedachte in het achterhoofd richtte IKV Pax Christi een Ministerie van Vrede op, bemand door een Minister en Staatssecretaris van Vrede. Jurgen Raymann werd aangesteld als minister en is op zoek naar een nieuwe Staatssecretaris. Deze wordt gekozen uit de drie personen die de meeste stemmen weten te verzamelen via Facebook.

Aanpakken armoede

Frank is inmiddels al dertien jaar actief in Colombia en zijn stichting Amigos Colombianos viert dit jaar haar 10-jarige bestaan. Frank kent de cultuur, spreekt de lokale taal en zet zich  samen met zijn  vrijwilligers met volle passie in voor kwetsbare jeugd in de stad Medellín. Frank: “Ik ben ervan overtuigd dat vrede begint met het aanpakken van de armoede en het bestrijden van de werkeloosheid en de corruptie.  De lokale overheid en het bedrijfsleven moeten daarom een sleutelrol spelen. Internationale hulp moet vooral ondersteunend zijn en kan belangrijk zijn bij het ontwikkelen van visie, draagvlak of het medefinanciering in de opstartfase. Uiteindelijk moet men het lokaal waar maken. ”

Bezoek aan Colombia en veel media-aandacht

Als Frank wordt uitverkozen tot Staatssecretaris van Vrede, dan reist hij in oktober met mensen van Pax Christi en journalisten naar Colombia om een aantal vredesinitiatieven te bezoeken. Hij zal o.a. een gesprek hebben met een paramilitair in de gevangenis en een bezoek brengen aan een inheemse bevolking diep in de jungle. Via weblogs doet hij verslag van zijn ervaringen. De functie geldt tot het einde van het jaar.“Vanzelfsprekend wil ik mij inzetten voor vrede in Colombia. Het vergroot de kansen op een acceptabele toekomst voor de kwetsbare jeugd waar ik me al jaren voor inzet, maar ook voor alle andere Colombianen. Dit project kan me ook goede contacten en publiciteit opleveren voor Amigos Colombianos.” Frank kan nog wel wat hulp gebruiken. Momenteel staat hij op een zevende plaats.

>> Stem hier via faceboo op Frank en geef onze organisatie zo een gratis turboboost!  (er kan niet worden gestemd via telefoon of tablet).

Heb je geen Facebook, e-mail en Twitter dit bericht dan a.u.b. door!!

Share

Vertel

*