Trinitas College haalt € 2.650,- op!

Namens het Trinitas Collega, locatie  Han Fortmann, en in het bijzonder namens vwo 4, overhandigden Suzanne van der Lee en Kylie Vaandrager een symbolische cheque ter waarde van € 2650,- aan Amigos Colombianos. Frank van Rijn nam het bedrag glunderend in ontvangst.

Tijdens een officiële bijeenkomst in de aula blikte Marcel Loopeker (coördinator van de maatschappelijke stages) in aanwezigheid van heel vwo 4 terug op het project van vorig schooljaar. Onderdeel hiervan was een sponsorloop, waarbij de (toen nog vwo 3-)leerlingen een groot gedeelte van het overhandigde bedrag bij elkaar liepen.

Frank van Rijn, de oprichter van Amigos Colombianos en oud-leerling van het Trinitas College, bedankte de leerlingen voor hun inzet. Dat het geld goed terecht komt, werd duidelijk uit zijn indringende verhaal over de zestienjarige Louisa. Louisa’s vader was een moordenaar: iemand die in opdracht, achterop een brommertje, executies pleegde. Inmiddels is hij zelf vermoord. Haar moeder, alcoholiste, kon niet voor Louisa zorgen. Zo belandde ze op straat. Hoewel ze het door alles wat ze heeft meegemaakt niet gemakkelijk heeft, kan ze dankzij de hulp van Amigos Colombianos een opleiding volgen en zo aan een goede toekomst werken.

Share

Vertel

*