Verslag bezoek Agka aan Colombia

Na 2 jaar ga ik eindelijk weer vol verwachting naar Colombia. Ik ga al 7 jaar lang elk jaar naar Colombia dus dat er nu ineens 2 jaar tussen zit lijkt erg lang.
Ik wordt zoals altijd hartelijk ontvangen, hoewel ik niemand meer ken

(zelfs Monica, onze directrice de afgelopen 7 jaar, heeft een andere baan gekregen) voel ik me meteen thuis. De berichten die ik al snel door krijg, doen mij goed.

Zo heeft Monica dus een andere functie gekregen. Er is door de Colombiaanse overheid een kwaliteitsonderzoek geweest en Mira Flores (ons familiehuis) heeft verre weg het hoogst gescoord!!! Zo’n 92 %!!! Wauw, wat een compliment dacht ik zo. Hierdoor heeft Monica de kans gekregen om therapeutisch directrice van meerdere projecten van Hogares Claret te worden, die ze uiteraard heeft aangepakt. Een verlies voor ons, maar dit verdient ze en vanuit haar nieuwe functie blijft ze betrokken bij ons project.

ady Rojas
Ik heb Lady opgezocht en het gaat beter dan verwacht. Lady heeft, met behulp van een persoonlijke sponsor, een winkeltje. Ze geeft zelf aan dat het hier minder goed gaat dan in haar vorige verblijfplaats en ze wil terug naar medellín omdat ze het daar beter denkt te kunnen hebben. Ze heeft het dus niet heel ruim, maar kan zichzelf redelijk staande houden. Ik vond het geweldig om te zien dat deze meid zichzelf en haar zoontje kan onderhouden met de hulp die ze gekregen heeft.

Lady Rojas

Lady Rojas

Yennifer Silva
Yennifer gaat ontzettend goed met haar project. Zij heeft een eetkraam om in het weekend ‘fastfood’ te verkopen. Dit loopt als een trein en ze heeft het elk weekend erg druk. Ik heb uiteraard een lekkere hamburger gegeten bij haar. Het was geweldig om haar zo te zien werken. Het doet mij persoonlijk zeer veel goeds om iemand zo te zien groeien van een drugsgebruikende straatmeid naar zo’n zelfstandige en verantwoordelijke dame. Ze heeft haar toekomstwensen goed op een rij en wil daar keihard voor aan het werk gaan. Mega dikke pluim voor haar en voor ons dat we zoiets voor elkaar weten te krijgen. Hier doen we/ik het voor!!!

Ze heeft serieuze toekomstplannen en ze wil Amigos Colombianos vragen om een lening. Ze wil een ‘ruimte’ kopen om dan maandelijks een vast bedrag terug te betalen (als soort huur). Ze wil in die ruimte een snackbar opzetten (wat ze nu dus al heeft met de mobiele kraam) en wellicht kan ze daar een van de meiden van het project in laten werken. Ik zie haar dit wel degelijk doen en op een heel verantwoordelijke manier zien slagen. Het kopen van zo’n ruimte zal tussen de € 3000,00 en € 4000,00 zijn. Dit ligt aan de ligging van de ruimte. Misschien is er een donateur die zich hier toe aangetrokken voelt? Mocht u over dit miniproject meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Amigos Colombianos info@amigoscolombianos.nl

Claudia Morales
Met Claudia’s project gaat het super goed! We mogen zeer terecht apetrots zijn!! Claudia is zelf gaan zoeken naar een ruimte en woning en heeft een goedkope ruimte gevonden in een wijk waar ze helemaal niets mee had. Ze is voor de strategisch beste optie gegaan en heeft nu een winkeltje vergelijkbaar als Stumpel alleen zonder boeken en veel kleiner natuurlijk. Je kan er papier, schriften, mappen, kleine hebbedingetjes etc. kopen. Ook kan je er kopietjes maken en faxen. Ze is de enige in de buurt daar en haar winkel loopt als een trein. Ze zit daar nu ongeveer 7 maanden en de mensen uit de buurt kennen haar. Claudia is aan het sparen en zorgt ervoor dat ze altijd een reserve heeft.

Naast deze meiden zijn er meerder die nu een stabiel en volwaardig bestaan hebben. Zoals Johanna. Ze werkt als secretaresse bij een notariskantoor. Yamile die na haar studie pedagogiek nu bijna afstudeert als maatschappelijk werkster. Als ik de meiden bezoek, krijg ik een warm en trots gevoel van binnen. Trots op deze meiden dat ze hun kansen pakken en daar keihard voor werken. Dat deze meiden van een straatleven vol drugs, geweld en prostitutie naar een volwaardig, volwassen en onafhankelijk bestaan zijn opgeklommen.

Maar ook zeker trots op ons, dat wij in 7 jaar dit en nog veel meer hebben weten te bereiken met elkaar. We hebben hard gewerkt en dit is het verbluffende resultaat. Trots op onze donateurs die ons steunen en zonder hun giften dit niet mogelijk was geweest. Trots op alle vrijwilligers die door hun inzet ons gebracht hebben waar we nu als Amigos Colombianos zijn.

Ik ben trots op Amigos Colombianos!!!

Share

Vertel

*