Werkbezoek: uithuilen en zaken doen

Woensdag 7 december ga ik wederom op werkbezoek* naar ons project in Medellín. Ik kijk er weer erg naar uit, ook al wachten er ook moeilijke
zaken: van twee meisjes is hun vriendje vermoord en van een ander meisje is de moeder omgekomen in een verkeersongeval. Ik ondersteun hen al via Facebook, maar er gaat niets boven een échte schouder om op uit te huilen.

Medezeggenschap

Dan zijn er een aantal zakelijke kwesties te regelen. Allereerst moet het contract met onze partner Hogares Claret worden geëvalueerd en, als alles goed gaat, worden verlengd voor een jaar. Ook ga ik een evaluatie met het personeel en de meisjes in het familiehuis doen. Het is de bedoeling dat zij de uitkomsten van die evaluatie zelf voorleggen aan de directie van het project. En het is vervolgens aan de directie om voor mijn vertrek aan het personeel en de meisjes te vertellen wat zij met die uitkomsten gaan doen. Deze vorm van medezeggenschap is erg vernieuwend in Colombia, maar ik verwacht er veel van.

Persoonlijk begeleidingsplan

Met ons bestuur hebben we afgesproken dat we voortaan beter willen weten hoe het met de individuele meisjes (8) gaat in Casa de Egreso, het begeleid-wonen-project. Hoe ziet het persoonlijke begeleidingsplan er uit en in hoeverre ligt dat plan op schema?

Het meest nieuwsgierig ben ik naar de reünie voor meisjes die in het verleden aan het programma hebben deelgenomen. Het wordt voor het eerst door de meisjes zelf georganiseerd. Ik ben benieuwd of ze dat goed lukt en of ze inderdaad, zoals ze op de vorige reünie enthousiast aangaven, erin geslaagd zijn om veel meisjes te traceren en uit te nodigen.

Frank

* ter info: twee maal per jaar gaat er een bestuurder naar Colombia op werkbezoek.  Amigos Colombianos betaalt de reiskosten en in principe een dagelijkse onkostenvergoeding, maar doordat wij meestal bij vrienden kunnen overnachten blijven die onkosten laag.

Share

Vertel

*