Colombianen stemmen mee in West-Friese verkiezingen

Teleurgesteld is hij allerminst met zijn tweede plaats in de verkiezing van ‘West-Fries van 2011’. “Waarom zou ik ook? Tweede van de vijftig genomineerden, dat is toch een fantastische prestatie? En het is ook geen schande om te verliezen van Han Neef, de coördinator van de Voedselbank West Friesland. Maar boven alles ben ik blij verrast over de manier waarop onze straatmeiden betrokken waren bij dit ‘West Frieze’ feestje.”

Facebook

Frank van Rijn heeft zijn tweede plaats voor een flink deel te danken aan zijn ‘Colombiaanse kiezers’: veel meisjes die in ons project hebben gezeten stuurden hun stem voor Frank via de e-mail naar de redactie van het Noord Hollands Dagblad, de organisator van de verkiezing. Frank had hen via hun eigen Facebookgroep gevraagd of zij hem wilden steunen. Frank: “Dat vind ik nog het mooiste van het hele verhaal. Ik heb de meisjes vanzelfsprekend verteld dat we de tweede plaats hebben gehaald en dat hun steun daarbij van cruciaal belang was. De meiden zijn apetrots! Ze voelen zich door deze gezamenlijke actie onderdeel van een ‘familie’, van een groep die sámen hele mooie dingen kan realiseren. Voor velen is dat belangrijk. Vaak hebben ze geen familie of kunnen ze niet rekenen op steun van hun familie en staan ze er alleen voor. Amigos Colombianos is hun familie.”

Appels en peren

Frank realiseert zich dat de verkiezing ‘West-Fries van het Jaar’ het vergelijken van appels en peren is. “In feite is het een race wie het snelste zo’n groot mogelijk gedeelte van zijn achterban kan activeren. Dat zegt niet zoveel over de inhoudelijke prestatie. Ik kijk ervan op dat we met een oproep op onze website en een paar mailtjes op de tweede plaats zijn beland. Zo’n Han Neef verdient de eerste plaats, maar een Jack Keizer en Wanda Beemsteboer eigenlijk net zo goed.” Lachend: “We verdienen allemaal de eerste plaats! Zelf heb ik trouwens op Paul Vlaar gestemd. Vanwege zijn donateurschap voor Amigos Colombianos en omdat ik in het verleden op een hele fijne manier met hem heb samengewerkt.”

Joop Zoetemelk

Volgend jaar voor de eerste plaats? “Wellicht. Maar misschien wordt ik weer tweede. ‘Joop Zoetemelk’ schijnt in de familie te zitten en die had wat dat betreft een reputatie. Word ik de ‘Joop Zoetemelk van West-Friesland’. Niks mis mee!
Hoe dan ook krijgt West Friesland in de komende tijd vaker van ons te horen. In 2013 bestaat Amigos Colombianos tien jaar en dat gaan we van de daken roepen! Niet alleen omdat het leuk is om een feestje te vieren, maar ook omdat we geld willen ophalen voor ons project, onze straatmeiden in Medellín.”

* Op de foto Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook.

 

 

 

 

Share

Vertel

*