DONEER VANDAAG NOG
Kijk snel hoe u ons kunt ondersteunen
Het verhaal van…
Valentina
Camila
Lenny
Maria Alejandra
Chavela
Angie
Natalia
Lina
Ons project biedt kansarme jonge vrouwen tijdelijk integrale ondersteuning om een zelfstandig bestaan op te bouwen.
Voor Amigos Colombianos geldt: 0% strijkstok, 100% oplossing.
WILDE GANZEN VERHOOGT ELKE GELDINZAMELINGSACTIE MET 50%!
Een jaar lang steunt Wilde Ganzen alle activiteiten die we tot september volgend jaar organiseren in Nederland ten behoeve van Amigos Colombianos. Dat betekent dat zij het resultaat van elke geldinzamelingsactie met 50% verhogen! Dat geldt ook voor sponsorbedragen en donaties.
Wij hopen dat dit een extra motivatie is voor mensen, scholen en bedrijven om zich bij ons aan te melden om samen een goede-doelen-actie op te zetten of een bijdrage te doen. Aarzel niet om contact op te nemen via frankvanrijn@amigoscolombianos.nl of 06-43083324.
Wil je weten waarom jouw hulp zo hard nodig is? Luister dan eens naar het verhaal van Natalia. Zij is één van de meiden die dankzij onze activiteiten in Colombia weer zicht heeft op een mooie toekomst: www.youtube.com/watch?v=Qq_Npj1Xdwo ... Ver másVer menos
0 ComentariosComment on Facebook
ONZE SAMENWERKINGSPARTNER VIERT HAAR 10-JARIG BESTAAN.
Tien jaar geleden ontving onze oprichter Frank een noodberichtje van een 16-jarig meisje. Ze zat opgesloten in een hotel en werd daar verplicht te werk gesteld als prostituee. Ze was ten einde raad en gaf aan een einde aan haar leven te willen maken. Frank vroeg haar of ze een manier wist om weg te komen. Zij gaf aan van wel, maar vroeg vervolgens: “Waar moet ik dan heen? Waar vind ik hulp? Hoe ga ik mijzelf onderhouden?”
Frank vertelde haar dat ze contact moest opnemen met Lorena Vasquez zodra ze weg kon komen. Lorena is de huidige directrice van onze samenwerkingspartner. Met haar had Frank al langer plannen om een ambulant programma op te zetten voor kwetsbare meiden en jonge vrouwen in kwetsbare situaties zoals deze. Frank belde vervolgens direct Lorena en vertelde haar dat het programma niet langer kon wachten. Dat het de volgende dag van start moest gaan. En zo ontstond de organisatie Sueños y Huellas de la Mañana. Letterlijk vertaald: “Dromen en voetafdrukken van morgen”.
Vrijwel direct na de start van ons programma is onze samenwerkingspartner ook een programma gestart voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar die in extreme armoede leven in de “inquilinatos” in de stad. Dat zijn slecht onderhouden gebouwen waar per dag kamers worden verhuurd. Dit zijn vaak zeer onveilige plekken waar kinderen zonder scholing alleen worden achtergelaten wanneer de ouders (vaak alleenstaande moeders) op straat geld proberen te verdienen. Lorena is zelf opgegroeid onder deze omstandigheden. Vandaar haar diepe wens om ook voor deze kinderen iets te betekenen. De kinderen krijgen onderwijs en eten in dat programma.
We zijn inmiddels 10 jaar verder. We hebben een enorm getalenteerd en loyaal team bestaande uit dertien personen. Medewerkers die aanzienlijk meer zouden kunnen verdienen bij andere organisaties, maar die ervoor kiezen om bij ons te komen werken omdat ze een passie hebben voor onze doelgroep en achter de werkwijze staan die we hebben ontwikkeld met hen.
Vandaag staan zij in de schijnwerpers: Lorena Vásquez (directrice), Olga Ríos (coördinator en psychologe), Maricela Chávez (onderwijzeres), Andrea Restrepo (relatiemanager werkplekken voor onze meiden), Claudia Uribe (financieel/administratief medewerkster), Oscar Linares (Communicatie), Cindy Montoya (Pedagoge), Luis Fernanda Gómez (sociaal werkster), Jaci Palac (stagiaire communicatie), Giovanni Muñoz (logistiek coördinator), Lili Hernández (sociaal werkster), Edi Gallego (chef de cuisine), Luz Dary Gaviria (schoonmaakster) ... Ver másVer menos
0 ComentariosComment on Facebook
MIRJAM EN JANNEKE ONTWIKKELEN BORDSPEL VOOR AMIGOS COLOMBIANOS MET SOROPTIMISTEN EN NIVO.
Mirjam Schreuder en Janneke van Engen zijn fervente on doorgewinterde spelfanaten. Noem een bordspel en ze hebben het gespeeld. Maar dit is de eerste keer dat ze zelf een bordspel ontwikkelen.
Vorig jaar benaderde Frank de vrouwenclub Soroptimisten Hoorn met de vraag of ze in het kader van het 20-jarig bestaan van Amigos Colombianos een actie zouden willen doen. Zij hadden namelijk met ons 10-jarig bestaan ook een zeer succesvolle actie georganiseerd. Destijds had Frank het spel “Wereld van 25” met de Soroptimisten gespeeld. Een rollenspel over de oneerlijk verdeling van rijkdom in de wereld. Dat spel maakte destijds zeer veel indruk. Zo ontstond het idee om dit spel te vertalen naar een bordspel dat geschikt is om te spelen in familie- en vriendenkring. Voorzitter van zakelijk vrouwennetwerk NIVO, Monique Molenaar, hoorde van het initiatief en sloot zich namens NIVO aan.
Maar… zo gezegd is soms niet zomaar gedaan. Al snel kwamen we erachter dat er ontzettend veel komt kijken bij het goed ontwikkelen van een dergelijk spel. Soroptimiste Berthe van Engen haalde experts op het gebied van het ontwikkelen van spellen erbij, professioneel vormgever Zoltan Koraï, studente Communicatie en Design Mariska en mediaspecialiste Sigrid Koeleman werden erbij gehaald en onder leiding van onze penningmeester Andre Wester werden er onderhandelingen gevoerd met potentiële spellenfabrieken die het speel zouden kunnen produceren voor ons. Het spel ziet er inmiddels fantastisch uit en draagt de werktitel “Niamundo”.
Tientallen sessies werden georganiseerd met vriendengroepen en soroptimistenclubs om het spel uit te testen. Dit leverde veel positieve reacties op. Vaak kwam het gesprek op hoe belangrijk het is waar je wieg heeft gestaan als het gaat om de kansen die je krijgt in het leven.
De bedoeling is dat het spel straks via allerlei kanalen kan worden aangeschaft. Verschillende Soroptimistenclubs hebeben toegezegd om het spel onder hun leden en binnen hun netwerk te promoten. Zodra het spel op de markt komt zullen we daar vanzelfsprekend ruchtbaarheid aan geven. Wellicht een leuk idee voor de feestdagen aan het einde van het jaar. Dus houd onze social media in de gaten! ... Ver másVer menos
0 ComentariosComment on Facebook