Selecteer een pagina

Lopende projecten

De nazorg ofwel de begeleiding bij het verlaten van de (interne) programma’s is dé achilleshiel van vrijwel alle programma’s in Medellín. Het is een moeilijk proces dat maatwerk vereist en waar veel programma’s geen raad mee weten. Daardoor is de kwaliteit vaak slecht. Dit heeft als gevolg dat veel meisjes na het verlaten van het programma terugvallen in oude gewoonten en activiteiten. Niet verwonderlijk. Ze keren terug naar dezelfde (niet functionerende) familie en/of wijk, vaak zonder opleiding of werk.
De ervaring die we in de afgelopen twaalf jaar hebben opgedaan en het netwerk dat we hebben opgebouwd geeft ons de mogelijkheid om hier iets aan te doen. Amigos Colombianos wil een (ambulant) programma opzetten dat meisjes in verschillende programma’s in Medellín niet alleen helpt om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij, maar hen en hun gezin ook begeleiden bij het voortzetten van hun toekomstplan(nen). Daarbij is en blijft ons speerpunt dat het behalen van een vakdiploma en het verkrijgen en behouden van werk dé sleutels zijn naar een betere toekomst.

Een helpende hand

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quantum Aristoxeni ingenium consumptum videmus in musicis? Respondent extrema primis, media utrisque, omnia omnibus. Tu autem negas fortem esse quemquam posse, qui dolorem malum putet. Quantum Aristoxeni ingenium consumptum videmus in musicis? Mihi, inquam, qui te id ipsum rogavi? In schola desinis.


Aan het werk!

Voor veel meisjes die hulpprogramma’s in Medellín verlaten is het hebben van een inkomen essentieel. Indien zij zelfstandig gaan wonen hebben ze dit inkomen nodig om de huur van hun kamer of appartement te betalen en te voorzien in hun (eerste) levensbehoefte. In het geval dat ze terugkeren naar hun gezin of andere gezinsvorm (familie, pleeggezin, gezin van vriendje) hebben ze dit inkomen nodig om een bijdrage te leveren aan de inkomsten van het gezin. Doen ze dat niet dan vormen ze al gauw een ballast voor het gezin met het risico dat ze worden verstoten of dat ze worden gedwongen tot bedelen, prostitutie of andere vormen van arbeidsexploitatie. Een dergelijke situatie draagt niet bij aan het opbouwen van een menswaardige toekomst.