Selecteer een pagina

Aan het werk!

Voor een zelfstandig bestaan is een inkomen essentieel, zeker in een land waar mensen nauwelijks kunnen terugvallen op sociale voorzieningen. Ons project Aan het werk! helpt meisjes vanuit hun hulpprogramma aan betere kansen op de arbeidsmarkt.

Meisjes die vanuit een hulpprogramma zelfstandig gaan wonen moeten de huur en hun boodschappen kunnen betalen. Meisjes die terugkeren naar hun familie of in een andere gezinsvorm terechtkomen, moeten een bijdrage leveren aan de gezinsinkomsten. Lukt dit niet, dan staan zij snel weer op straat en zijn gedwongen tot bedelen, prostitutie of andere vormen van arbeidsexploitatie.

Een betaalde baan is dus de sleutel naar een stabiele toekomst. Amigos Colombianos heeft in samenwerking met verschillende partners een groot zakelijk netwerk opgebouwd. Aangesloten bedrijven geven onze meiden een kans. Een unieke kans. Amigos Colombianos opent deuren die anders gesloten blijven. Dankzij dit gegeven melden zich tevens meer jonge vrouwen uit eigen beweging aan voor onze hulpprogramma’s.