Selecteer een pagina

ONS WERK

In Medellín (4,3 mln. inwoners) ontwikkelen en implementeren wij, samen met specialisten aldaar, projecten die kansarme meisjes helpen aan een positief én realistisch toekomstplan. Draaiende programma’s dragen wij warm over aan lokale instanties. In Nederland werven wij gelden voor de bekostiging ervan.


Lopende projecten

Amigos Colombianos werkt momenteel keihard aan het opzetten van een ambulant programma voor meisjes die een jeugdhulpprogramma verlaten. Zonder goede nazorg vallen de meesten namelijk terug in hun oude leven en activiteiten. De begeleiding is echter maatwerk waar veel plaatselijke instanties zich (nog) geen raad mee weten. Dankzij onze kennis, ervaring en het netwerk dat wij in Medellín hebben opgebouwd, kunnen wij hier wél iets aan doen. Vanuit dat doel hebben wij twee projecten opgestart: : Een helpende hand en Aan het werk!


Overgedragen projecten

In de afgelopen twaalf jaar heeft Amigos Colombianos, in samenwerking met veel andere organisaties, heel veel bereikt. Het aantal straatmeisjes in Medellín is aanzienlijk gedaald. In 2003 zijn we gestart met straatwerk, waarmee wij het voor elkaar kregen dat naast jongens ook meisjes werden opgevangen in het gemeentelijk opvangcentrum voor straatkinderen. We zetten specifieke vervolgprogramma’s voor straatmeisjes op, richtten familiehuizen op en droegen lopende projecten over aan gemeente en plaatselijke instanties.

Lees meer…


Jaarverslag

Het jaarverslag geeft u een beknopt overzicht van onze activiteiten in Colombia en in Nederland, en van ons financiële reilen en zeilen.

Lees meer…

Pin It on Pinterest

Share This