Selecteer een pagina

Lieve Flor

17 jun, 2016

Vorig jaar kreeg ik uitleg over het programma “een helpende hand” aan de hand van jou casus “Flor”. Vandaag heb je Frank en mij bij je thuis uitgenodigd om bij je te komen eten. Bijzonder voor mij om eindelijk een gezicht te hebben bij je naam.

Je woont in een veilige buurt in een garage die keurig is opgeknapt. Natuurlijk wel klein voor onze begrippen en met als enige zitelement je bed. Kortom daarop speelt je hele leven zich binnenshuis af. Wat verder opvalt is je toonbank met verse broodjes.

Allereerst moeten we je feliciteren, gisteren kreeg Frank al een geluidsfragmentje toegestuurd van je 20 weekse echo. Je bent zwanger. Na een gecompliceerde eerdere miskraam hadden de medici vertelt dat moeder worden er voor jou niet meer in zat. Maar wonderen bestaan dus wel. Helaas laat de vader van het kindje het afweten. Jij bent echter sterk overtuigd dat jij de verantwoording voor dit kindje wil nemen.
Je maakt voor ons een overheerlijke panini. Hiermee verdien jij je geld. Je verkoopt ze langs de deur, vijftig stuks per dag. In het project heb je onder andere geleerd over inkoopprijs, kostprijs, verkoopprijs. Dat wat je bij je eerdere verkoop van ijsjes nog niet helemaal begreep. Daarnaast werk je op oproepbasis in een naaiatelier en in de bediening van een casino.

Momenteel leef je van 20% wat je verdien omdat je de rest wil sparen voor als het kindje er is. Je hebt het plan wat je wil helemaal voor ogen. We zien dit aan je potjes, envelopjes en het spaarvarken dat je hebt staan voor de verschillende doelen. Je hebt een professioneel tosti ijzer op afbetaling en een koelkast cadeau gekregen, helaas doet hiervan alleen het vriescompartiment het nog. Maar vandaag is er al een monteur langs geweest die dat gaat repareren. Een gekregen wandelwagen met babytoebehoren staat al in de hoek. En van je voormalige bed, 2 houtenpallets komt er iemand een box maken. Verder ben je aan het kijken voor een grotere woonruimte met 2 kamers en op zoek naar verkopers van je panini’s zodat jij als de kleine er is kan zorgdragen voor de productie en je kind.

Als we bij geklets zijn over je leven verzinnen we samen namen voor de baby. Jij denk aan Mariangel en Michel Angel, omdat je vooral het wonder terug wil zien komen in de naam. Je vind Madelief, de naam van mijn jongste dochter, ook mooi zeker als je hoor dat het een bloemennaam is, net als die van jou. Maar over die naam zullen ze hier in Colombia haar hele leven struikelen.

Lieve Flor, je straalt voor mij levensenergie uit en als dit mede ingegeven is door je zwangerschap dan gaat het helemaal goed komen met jou en je “milagro”.

Dikke knuffel Marion

Nieuwsarchief